Skip to content Skip to footer

Банофи пай с банани

Съставки:

  • 300 г бисквити Житен Дар Petit Beurre или Житен Дар Обикновени с Какао (~43 бисквити)
  • 120 г краве масло
  • 400 мл подсладено кондензирано мляко
  • 200 мл сладкарска сметана
  • 120 г пудра захар
  • 1 брой малък лимон
  • 3 банана
  • 6-7 броя вафлени пури IQ TWIST ROLLS ПУРИ

Начин на приготвяне:

 

  1. Бисквитите се натрошават и се разбъркват с разтопеното масло. Със сместта се покрива дъното на кръгла форма за торта, покрита с хартия за печене. Притиска се добре, за да стане плътен блат.
  2. Кондензираното мляко се сварява на водна баня в неотворената консерва без етикет (или 2 консерви в зависимост от ползваната разфасовка) между 2 и 3 часа. Консервата трябва да е почти напълно покрита с вода. За по-плътен и карамелен вкус се вари максимално време. След охлаждане, съдържанието на консервата се изсипва и разпределя върху бисквитената основа.
  3. Тънки резени банан се нареждат върху карамела.
  4. Сметаната се разбива с пудрата захар и сока от един лимон. Разпределя се върху бананите.
  5. Декорира се с натрошени вафлени пурички IQ Twist Rolls или настърган шоколад.
  6. Паят трябва да престои поне 1 час в хладилника преди консумация.

Leave a comment