Съставки:
- 300 г бисквити Житен Дар Petit Beurre или Житен Дар Обикновени с Какао (~43 бисквити)
- 120 г краве масло
- 400 мл подсладено кондензирано мляко
- 200 мл сладкарска сметана
- 120 г пудра захар
- 1 брой малък лимон
- 3 банана
- 6-7 броя вафлени пури IQ TWIST ROLLS ПУРИ
Начин на приготвяне:
- Бисквитите се натрошават и се разбъркват с разтопеното масло. Със сместта се покрива дъното на кръгла форма за торта, покрита с хартия за печене. Притиска се добре, за да стане плътен блат.
- Кондензираното мляко се сварява на водна баня в неотворената консерва без етикет (или 2 консерви в зависимост от ползваната разфасовка) между 2 и 3 часа. Консервата трябва да е почти напълно покрита с вода. За по-плътен и карамелен вкус се вари максимално време. След охлаждане, съдържанието на консервата се изсипва и разпределя върху бисквитената основа.
- Тънки резени банан се нареждат върху карамела.
- Сметаната се разбива с пудрата захар и сока от един лимон. Разпределя се върху бананите.
- Декорира се с натрошени вафлени пурички IQ Twist Rolls или настърган шоколад.
- Паят трябва да престои поне 1 час в хладилника преди консумация.