Skip to content Skip to footer

Бисквитена торта с банани и еспресо

Съставки:

  • 420 г бисквити Житен Дар Обикновени с Какао (~62 бисквити)
  • 500 г маскарпоне
  • 400 г заквасена сметана
  • 250 г пудра захар
  • 100 мл прясно мляко (за киснене)
  • 30 мл еспресо или ром по желание
  • 2-3 банана
  • Шоколадови капки или друг вид декорация по желание

Начин на приготвяне:

  1. Прясното мляко и еспресото (или рома) се смесват и разбъркват.
  2. Маскарпонето, заквасената сметана и пудрата захар се разбиват до хомогенна гладка текстура.
  3. Бисквитите се потопяват една по една в млякото и се редят на един ред на дъното на покрита с хартия за печене квадратна или правоъгълна форма за торта.
  4. Първият ред се намазва с млечния крем и се нареждат на отстояние резени банан.
  5. Реди се втори ред с бисквити, предварително потопени в мляко. Отново се намазват с млечния крем. Върху крема се редят резени банан.
  6. Реди се трети ред с бисквити (ако са останали при по-малка тава), отново предварително потопени в мляко. Остатъка от млечния крем се намазва върху тортата и се декорира.
  7. Декорацията може да бъде с шоколадови капки, настърган шоколад или пресни горски плодове.

Leave a comment